Συνάντηση στην Αθήνα με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων για την ανάπτυξη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση στην Αθήνα με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων για την ανάπτυξη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που προχωρεί η προσπάθεια για την αναβίωση της σηροτροφίας στην περιοχή μας, μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοιμων Ενδυμάτων” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα χθες Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Στην εν λόγω συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου (ΣΚΕΕ), την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη της Περιφέρειας Παναγιώτη Λιοντήρη, ενώ από τον ΣΚΕΕ συμμετείχαν το μέλος της διοίκησης Μελέτης Καραμπίνης, ο τεχνικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ανδρέας Καλαντζής χημικός μηχανικός και άλλα στελέχη.

“Η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας θα είναι εξόχως ευεργετική για τη Μεσσηνία, αλλά και ολόκληρη την νότια Πελοπόννησο, καθώς η αναβίωση της σηροτροφίας αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση του εισοδήματος και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας” επισήμανε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι πλέον θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ θα προετοιμαστούν επίσης ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια.

 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης στην Αθήνα, στα γραφεία του ΣΚΕΕ -της δεύτερης μετά την ευρύτατη σύσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Π. Νίκα, στελεχών της Περιφέρειας και του εν λόγω Συνδέσμου, που είχε λάβει χώρα στην Τρίπολη στις αρχές Νοεμβρίου-, συνεχίστηκε η επεξεργασία της διαδικασίας για την προώθηση της επανακαλλιέργειας της μουριάς και την παραγωγή μεταξιού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στην πιο πάνω σύσκεψη εξειδικεύτηκαν ζητήματα όπως οι καλλιεργητικές ανάγκες των μουριών και οι κλιματολογικές συνθήκες που χρειάζονται για την ευδοκίμησή τους καθώς και ζητήματα που αφορούν την σηροτροφία.

Τα στελέχη του ΣΚΕΕ ανέλυσαν λεπτομερώς την παραγωγική διαδικασία στο Σουφλί, αναφερόμενοι επίσης και σε διάφορα ζητήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όπως και στους τρόπους επίλυσής τους. Τόνισαν δε ότι οι επιχειρήσεις από την πιο πάνω περιοχή διατίθενται να αγοράζουν όλες τις παραγόμενες στην Πελοπόννησο ποσότητες κουκούλι.

Από την χθεσινή συνάντηση, εξ άλλου, προέκυψε η αναγκαιότητα εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου που θα σχετίζεται με την οικονομοτεχνική προσέγγιση των επιμέρους σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας -το οποίο τα στελέχη του ΣΚΕΕ δεσμεύθηκαν να παραδώσουν μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο- καθώς και η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top