Συνάντηση στην ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ενημέρωση για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή

Συνάντηση στην ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ενημέρωση για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή

Την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, επισκέφθηκε προχθές Τετάρτη 31 Μαΐου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντικείμενα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβη στη συνέχεια στα κέντρα παραγωγής καρπουζιών και τομάτας στην Τερψιθέα, τα Φιλιατρά και τον Αγρίλη.

Οπως ενημερώθηκε ο Ανδρ. Τσουκαλάς, πρόσφατα ξεκίνησαν οι εξαγωγές -στην Ευρώπη και τρίτες χώρες- καρπουζιών από την Τριφυλία. Οπως είναι γνωστό, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας καλλιεργούνται 5.500 στρέμματα και παράγονται ετησίως περίπου 40.000 τόνοι καρπουζιού.

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας επισκέφθηκε υπαίθριες καλλιέργειες, θερμοκηπιακές μονάδες και πειραματικούς αγρούς και παρακολούθησε την διαδικασία ποιοτικού ελέγχου για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού, απαραίτητου για την εξαγωγή των καρπουζιών.

Επί τόπου, ο Ανδρ. Τσουκαλάς συζήτησε με τους παραγωγούς προβλήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των τιμών των λιπασμάτων και των γεωργικών φαρμάκων, όπως και στην έλλειψη εργατικού δυναμικού για τη συλλογή και συσκευασία -τυποποίηση των οπωροκηπευτικών.

“Η δυναμική των εξαγωγών της Τριφυλίας είναι αναμφισβήτητα σημαντική για την αγροτική οικονομία της περιοχής και αποτελεί ευχάριστη διαπίστωση ότι ο διευθυντής Αντ. Παρασκευόπουλος και το προσωπικό της ΔΑΟΚ Τριφυλίας βρίσκονται δίπλα στον παραγωγό” σημείωσε, μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top