Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνία για το αρδευτικό Αγίας Σωτήρας – Πανιπερίου

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής Αγίας Σωτήρας και  Πανιπερίου καθώς και τις δυνατότητες παρεμβάσεων για την συντήρηση και βελτίωση της λειτουργικότητάς τους εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου, σε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

Οπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια στοχεύει στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής γι’ αυτό και αναλαμβάνει, σε επίπεδο νομού, την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων (αρδευτικά έργα, γεωτρήσεις κλπ.) αλλά και την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων.

Για την συγκεκριμένη περιοχή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτηση στεγάστρου 26×24 μέτρων στην υπάρχουσα τετραθάλαμη δεξαμενή της Αγίας Σωτήρας, καθώς υπάρχει σχετική μελέτη, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών αρδευτικού ύδατος και την αποτροπή ανάπτυξης υδρόβιων φυτών, προκειμένου να αποφευχθούν φραγές στο αρδευτικό δίκτυο.

Στη σημερινή σύσκεψη, παρουσία και του διευθυντή ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκου Σκούλικα, μετείχαν ο πρόεδροςτης προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του κλειστού αρδευτικού Αγίας Σωτήρας Κώστας Κουλουμέντας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πανιπερίου Ανδρέας Χριστόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top