Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον καθηγητή Παθολογίας Π. Χαλβατσιώτη

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον καθηγητή Παθολογίας Π. Χαλβατσιώτη

Η αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων με κρούσματα κορονοϊού κατά την ελαιοκομική περίοδο, με την είσοδο στη χώρα εργατών γης τρίτων χωρών, απασχόλησε τη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε την περασμένη Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τον καθηγητή Παθολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στον ρόλο της ενημέρωσης των εργατών σχετικά με τους κανόνες ατομικής υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, τα συμπτώματα της νόσου, κι ακόμα στον τρόπο αναφοράς των υπόπτων κρουσμάτων στις υγειονομικές αρχές, καθώς και στα μέτρα προφύλαξης, προτείνοντας την δημιουργία καταλόγου οδηγιών.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την έγκαιρη προμήθεια από την Περιφέρεια rapid test για αποκλειστική χρήση σε εργάτες τρίτων χωρών, με τη συνεργασία των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, όπου θα διενεργούντα τα εν λόγω τεστ. Τόνισε επίσης ότι η σχετική ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών που προσκαλούν εργάτες θα γίνει σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top