Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον πρόεδρο Special Olympics Hellas

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα, με τον πρόεδρο του οργανισμού Special Olympics Hellas Διονύσιο Κοδέλλα και τους συνεργάτες του.

Στην διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης) Μεσσηνίας Κώστα Σαραβελάκη, ο Δ, Κοδέλλας ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του οργανισμού, που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού, με απώτερο σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.

Ο στόχος του οργανισμού, ανέφερε ο πρόεδρός του, είναι η δημιουργία σε βάθος τριετίας ενός δικτύου το οποίο θα αναπτυχθεί σε είκοσι μία πόλεις, μέσω του οποίου θα υλοποιούνται αθλητικές δράσεις που θα απευθύνονται σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετικά αισθητοποιημένη σε ζητήματα ατόμων που χρήζουν υποστήριξης και ως εκ τούτου “αγκαλιάζει” την προσπάθεια του οργανισμού και υποστηρίζει τις δράσεις του.

Καταλήγοντας ο Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ικανό πεδίο συνεργασίας της Περιφέρειας με τον οργανισμό Special Olympics Hellas, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top