Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με φορείς της Κοινότητας Αετού Τριφυλίας

Με εκπροσώπους φορέων της Κοινότητας Αετού συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αετού Δήμητρα Γαρδίκα, άλλα μέλη του συλλόγου καθώς και κατοίκους του χωριού, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με τις δραστηριότητές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως παραγωγή τοπικών προϊόντων, προσφορά εθελοντικού κοινωνικού έργου καθώς και την συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Αετού.

Εκπρόσωπος των νέων του Αετού αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής αρδευτικού δικτύου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών άρδευσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής, μέσω αξιοποίησης υφιστάμενης πηγής, η οποία βρίσκεται στα ανάντι των εν λόγω εκτάσεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα διερευνηθεί τρόπος υποστήριξης του συλλόγου, κάνοντας λόγο για “μια ουσιαστική συμβουλευτική υποστήριξη, μέσω αναλόγου προγράμματος, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η προσπάθεια παραγωγής και προσφοράς του και να οδηγήσει και σε οικονομικό αποτέλεσμα υπέρ του”.

Ο Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για την ιδέα της δημιουργίας ενός αρδευτικού δικτύου με ταυτόχρονη αξιοποίηση υφιστάμενης πηγής, δεσμεύτηκε δε ότι θα γίνει προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας κατασκευής του προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής και κατ’ επέκταση των κατοίκων της κοινότητας Αετού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top