Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλου με τον βουλευτή και τ. υπουργό Αλέξη Χαρίτση

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλου με τον βουλευτή και τ. υπουργό Αλέξη Χαρίτση

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε συνάντηση, το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, στην Καλαμάτα -στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας- με τον βουλευτή Μεσσηνίας και τ. υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός τομέας, ιδιαιτέρα αυτά που σχετίζονται με τις τιμές της παραγωγής πατάτας και τις πρόσφατες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τον καύσωνα. Διατυπώθηκαν κοινές απόψεις ως προς την κατεύθυνση της στήριξης και της ενίσχυσης των αγροτικών εισοδημάτων, μέσω ανάλογων αποζημιώσεων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του πρωτογενή τομέα, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των υφισταμένων και η δημιουργία νέων αρδευτικών έργων.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις υποδομές της άνω και της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου, των αρδευτικών γεωτρήσεων σε όλο τον νομό, καθώς και στην ωρίμανση μελετών και κατασκευή λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών δικτύων.

Εν συνεχεία, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Αλ. Χαρίτση για την διαδικασία ολοκλήρωσης του οδικού έργου Τζάνε – Καλαμάκι, τα δρομολογημένα από το ΕΣΠΑ έργα της Περιφέρειας, όπως οι δρόμοι Μεσσήνη – Λάμπαινα και Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, καθώς και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας και της βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης.

Συζητήθηκε επίσης, το έργο που εκτελείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς επίσης και το έργο κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα – Μεθώνη.

Τέλος, όσον αφορά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα οδικά έργα που προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, η παράκαμψη του Κάμπου και του Σταυροπηγίου και η παράκαμψη Γιάλοβας.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε τον βουλευτή για την πρωτοβουλία της συνάντησης, αλλά και για το ενδιαφέρον του για τα θέματα της Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top