Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης “Γαία”

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης “Γαία”

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος είχε συνάντηση σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου, με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης “Γαία”.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Βασίλη Μπουρνά και τα μέλη Παναγιώτη Καλλιντέρη, Λάμπρο Στέφανο και Αγγελο Στριχά, σχετικά τη δράση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τη στόχευση που έχει στην κατεύθυνση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και του δίκαιου εμπορίου.

Επίσης συζητήθηκαν οι στόχοι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, α) η κατασκευή πρότυπου οικισμού για την διαμονή εργατών γης, β) η αξιοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της ομάδας και της τοπικής κοινωνίας, όπως η αξιοποίηση των κλαδεμάτων της ελιάς για παραγωγή κομπόστ και όχι μόνο, καθώς και γ) η βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και προς την κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης συζητήθηκε και αίτημα παραχώρησης δημόσιας γης για καλλιέργεια και φιλοξενία δράσεων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Από την πλευρά του, ο Στ. Αναστασόπουλος συνεχάρη τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις πρόσφατες βραβεύσεις σε εκθέσεις -στην Θεσσαλονίκη και στο Βερολίνο-, και εξέφρασε ικανοποίηση για την επιτυχημένη πορεία της εν λόγω κοινωνικής επιχείρησης.

Τόνισε δε, παράλληλα, ότι η Περιφέρεια στηρίζει την φιλοσοφία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές και προωθεί κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο Ιnterreg Europe, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη της εν λόγω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., αφ’ ενός στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και αφ’ ετέρου στην εξαγωγική δραστηριότητα βιολογικού ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε τους χαμηλούς δείκτες συνεργασίας σε επίπεδο κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι είναι σε ποσοστό  5% σε επίπεδο χώρας, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό του 20%, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες προσέγγισης του ευρωπαϊκού ποσοστού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top