Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νϊκα με στελέχη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

H κατάσταση που θα προκύψει μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη καθώς και οι δράσεις που σχεδιάζονται για να ανακάμψει η ευρύτερη περιοχή αποτέλεσε το αντικείμενο της ενημέρωσης στην οποία προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, (European Bank for Reconstruction and Development / ΕΒRD), που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, στην Τρίπολη, το πρωί σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε, ειδικότερα, την εξαμελή αντιπροσωπεία της ΕΤΑΑ -υπό την Αντρέα Μοράρου (Andreea Moraru), επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο- σχετικά με το υπό εκπόνηση μάστερ πλαν, ενώ από την πλευρά τους τα στελέχη του εν λόγω οργανισμού ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την επιστημονική βοήθεια την οποία θα έχει η Περιφέρεια ως προς τις προτάσεις που θα κάνει, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου σχεδιασμού για τη μεταλιγνιτική εποχή, εκφράζονας ικανοποίηση από όσα άκουσαν.

Οπως τόνισε πάντως ο Π. Νίκας προς τα στελέχη της EBRD, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του εκπονούμενου μάστερ πλαν δεν θα υπάρξει κάποια ενέργεια ή εκταμίευση πίστωσης.

Σημειώνεται ότι η EBRD, ήδη από το 2018 “τρέχει” στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της διασύνδεσής τους με τοπικούς συμβούλους και διεθνείς εμπειρογνώμονες. προκειμένου να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top