Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με το συντονιστικό των υπαλλήλων, διαβούλευση για τον οργανισμό λειτουργίας

“Εποικοδομητική” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου, στην Τρίπολη, με το συντονιστικό όργανο των υπαλλήλων της Περιφέρειας, με εκπροσώπους και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι ήδη κινείται η σχετική διαδικασία προκειμένου να υπάρξουν μόνιμοι διευθυντές και τμηματάρχες -“δεν θέλω αναπληρωτές, αλλά μόνιμους, ώστε να μην υπάρχει καν η υπόνοια ότι εξαρτώνται από μένα” σημείωσε ο Π. Νίκας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρχει αξιολόγηση:

“Είμαι φανατικός της αξιολόγησης και όταν συμπληρωθεί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα θα την κάνω, με πλήρη και αντικειμενικό τρόπο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης ο περιφερειάρχης στην σημειακή τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και στην σχετική πρόταση που έχει μπει ήδη στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

“Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει γίνει συνολική τροποποίηση του οργανισμού. Αναμένουμε τον νόμο για την συρρίκνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οταν συμβεί θα ακολουθήσει ο νέος οργανισμός” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Οσον αφορά το θέμα των υπερωριών, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι θα τις πληρώνονται “μόνο σε όσοι πράγματι τις κάνουν και σε όσοι εργάζονται εκτός ωραρίου” τόνισε.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο περιφερειάρχης στο σύστημα “Ιριδα”, που αφορά την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, τονίζοντας ότι πέρα από την εκπαίδευση των υπαλλήλων θα απαιτηθεί και η συμπαράστασή τους “για να περάσουμε στην επόμενη μέρα, κάτι που δήλωσαν ότι θα το πράξουν” είπε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας το προηγούμενο δύσκολο χρονικό διάστημα της εφαρμογής των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού, “με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα παράπονο για άρνηση παροχής υπηρεσιών -κάτι που βεβαίως πιστώνεται στους υπαλλήλους”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για την συνεχώς εξελισσόμενη προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να αναβαθμίσει τα διοικητήρια των Π.Ε. όπως και τις προσπάθειες για μόνιμη στέγαση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτήρια, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή από τα ενοίκια.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top