Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια στον αγροτικό τομέα, ο οποίος –όπως επανειλημμένα έχει σημειώσει ο ο περιφερειάρχης– αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης θα θέσει στον υπουργό και το θέμα του Τριανταφυλλίδειου κληροδοτήματος και του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας.

Ειδικότερα, η ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση του περιφερειάρχη με τον υπουργό περιλαμβάνει τα πιο κάτω θέματα:

“1. Αξιολόγηση της πορείας έργων και μελετών εγγειοβελτιωτικών υποδομών που αφορούν στην Περιφέρεια μας (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας ).
2.Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)2014-2020 έχει εκχωρήσει πόρους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ( ΕΥΔ ΕΠ Πελοποννήσου και ΔΑΟΚ) για υλοποίηση προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, εν όψει του στρατηγικού  σχεδιασμού ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης σε συγκεκριμένη περιοχή (ΟΧΕ Ταϋγέτου), κρίνεται σκόπιμο να αξιοποιήσουμε μέρος των εκχωρηθέντων πόρων για υλοποίηση έργων αντιστοίχου αντικειμένου-σκοπού στην περιοχή παρέμβασης. Παρακαλούμε για τη σύμφωνη γνώμη σας για την παραπάνω διαδικασία και την εκχώρηση πρόσθετων πόρων αν χρειαστεί.
3.Κτήμα Τριανταφυλλίδη στη Βυτίνα”.

Ατζεντα Θεμάτων για την συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα 27/04/2020

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top