Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αγρότες στα Φιλιατρά, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον πολιούχο Αγιο Χαράλαμπο

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αγρότες στα Φιλιατρά, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον πολιούχο Αγιο Χαράλαμπο

Στις εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου των Φιλιατρών, παρέστη το πρωί σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου -λειτουργούντος μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου- και στη συνέχεια την λιτανεία της εικόνας του αγίου στους δρόμους των Φιλιατρών.

Σημειώνεται ότι ο Π. Νίκας, πριν τη μετάβασή του στον ναό συναντήθηκε με συγκεντρωμένους αγρότες της Τριφυλίας, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τα προβλήματα και τα αιτήματα που διατυπώνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η περιφερειακή Αρχή στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο -“οι περισσότεροι από εμάς προερχόμαστε από τον αγροτικό κόσμο” σημείωσε ο Π. Νίκας ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια “προφανώς στηρίζει κάθε δημιουργική πρόταση για την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους αγρότες και για την συνάντηση που έγινε πριν μια εβδομάδα στην Τρίπολη μεταξύ του ιδίου, άλλων στελεχών της Περιφέρειας, του προέδρου του ΕΛΓΑ και του αγροτικού κόσμου που εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία της ΟΑΣΠΠ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου). Ο Π. Νίκας επανέλαβε δε την δέσμευση ότι μετά τη λήξη των εξελισσόμενων κατά το τρέχον χρονικό διάστημα αγροτικών κινητοποιήσεων, θα λάβει χώρα, στην Αθήνα, προγραμματισμένη συνάντηση του ίδιου και άλλων στελεχών της Περιφέρειας καθώς και εκπροσώπων των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες εξέθεσαν για μία φορά ακόμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων η φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και των λιπασμάτων που καθιστούν υπέρογκο το κόστος των καλλιεργειών, την στιγμή που οι τιμές των προϊόντων τους παραμένουν χαμηλές.

Επισήμαναν ακόμα την απαίτησή τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι όσοι -αν και ήταν δικαιούχοι καθώς πληρούσαν κριτήρια και προϋποθέσεις- έμειναν έξω από αυτό λόγω εξάντλησης των πιστώσεων.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, όπου αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με το έργο ανάπλασης της πλατείας.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας συζητήθηκε η συνεργασία με την Περιφέρεια, που θα υλοποιήσει το εν λόγω έργο προκειμένου να μην χαθεί για την περιοχή η πίστωση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” -η οποία προορίζεται αποκλειστικά για αναπλάσεις.

“Είναι κατανοητό ότι για τα έργα σε κάθε περιοχή θα πρέπει να υπάρχει συμπόρευση με τις τοπικές κοινωνίες και η αποδοχή τους. Σε διαφορετική περίπτωση είναι προτιμότερο να μη γίνονται” σημείωσε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη προκειμένου να υπάρξει συναίνεση από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ με βάση τα νέα δεδομένα θα γίνει και διαβούλευση με τους ντόπιους, ενώ η υπό εκπόνηση μελέτη θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο -“ο στόχος είναι να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό για τα Φιλιατρά” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Τέλος, ο Π. Νίκας σε σύντομο χαιρετισμό του σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τριφυλίας στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, μετά τη λιτανεία, τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται στήριξη -“δεν είμαστε αντίπαλοι” επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει οικονομικά την “Filiatra Agrovision”, την έκθεση αγροτικού εξοπλισμού και εφοδίων που διοργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο στα Φιλιατρά, το πρώτο τριήμερο του μήνα.

Παρόντες στις σημερινές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρωτογενούς Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο εντεταλμένος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top