Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους της εθελοντικής οργάνωσης

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους της εθελοντικής οργάνωσης

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους της εθελοντικής οργάνωσης Aegean Rebreath, η οποία δραστηριοποιείται στην συλλογή απορριμμάτων από τον θαλάσσιο βυθό.

Ο εκπρόσωπος της εν λόγω οργάνωσης, εθελοντής Γιώργος Σαρελάκος και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας, συζήτησαν με τον περιφερειάρχη και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να επεκταθεί η δράση της Aegean Rebreath -η οποία ιδρύθηκε το 2017- και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εθελοντική δράση είναι αξιοσημείωτη και εκτίμησε ότι θα μπορούσε η Περιφέρεια να συνδράμει την προσπάθεια αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω οργάνωση θα προχωρήσει σε συνεργασία με πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, με τους οποίους η Περιφέρεια θα μπορούσε να συνάψει σχετική προγραμματική σύμβαση.

Οπως εξήγησαν οι εθελοντές στον περιφερειάρχη, η εν λόγω εθελοντική οργάνωση προσπαθεί για την δημιουργία ενός εθνικού δικτύου σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στα νησιά αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top