Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την ηγουμένη της Μονής Καλαμίου για τα έργα αναστήλωσης στο μοναστήρι

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την ηγουμένη της Μονής Καλαμίου για τα έργα αναστήλωσης στο μοναστήρι

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με την ηγουμένη Αλεξία της Μονής Καλαμίου με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν στην αναστήλωση του μοναστηριού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Μαρίνα Παπαδημητρίου καθώς και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνης Ψαράκης.

Οπως αναφέρθηκε, πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που επιδίωξη αποτελεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021 – 2027.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως μέσα στον φετινό χρόνο, μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε Αρκαδίας από το ΚΑΣ, ολοκληρώνονται τα  τεχνικά έργα και η ασφαλτόστρωση προς το μοναστήρι, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το 4ο ΕΑΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top