Συνάντηση Βερούτη – Πριστούρη στο Διοικητήριο Λακωνίας

Λεύκωμα που καταγράφει την ιστορία του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου από το 1895 -χρόνος της ιδρύσής του-  μέχρι και τις μέρες μας παρέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, τον οποίον επισκέφθηκαν στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην λακωνική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Πριστούρης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Μηνακάκης.

Ο Σπαρτιατικός αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε έναν μόλις χρόνο πριν τη διεξαγωγή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων -το 1896, στην Αθήνα-, από επίλεκτα μέλη της Σπαρτιατικής κοινωνίας που επηρεάστηκαν από το τότε επικρατούν πνεύμα αναβιώσεως του Ολυμπισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης τα θέματα αθλητικών υποδομών στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου Σπάρτης καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι στην εποχή της covid 19.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης ενημέρωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τα σωματεία με αθλητικό υλικό, καθώς και να αναλάβει μέρος των οδοιπορικών εξόδων των συλλόγων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top