Συναντήσεις στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο οργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821

Η πορεία των ήδη υλοποιούμενων έργων πολιτισμού στην Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και η επικείμενη ένταξη νέων στο ΕΣΠΑ -με ειδική αναφορά στα μνημεία τα συνδεδεμένα με το 1821 και στις σχετικές με τα 200χρονα από την Επανάσταση δράσεις της επόμενης χρονιάς-, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Ιουνίου στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε με αφορμή την επίσκεψη χθες στη Μεσσηνία της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνάς Κόρκα, της εντεταλμένης συμβούλου διοργάνωσης των εκδηλώσεων του 2021 Μαργαρίτας Σπυριδάκου και του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλης Καπέλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, καθώς και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση.

Οι Α. Κόρκα, Χ. Βυτινιώτης και Μ. Σπυριδάκου, κατά την παρουσία τους χθες στην Π.Ε. Μεσσηνία πραγματοποίησαν συναντήσεις και επισκέψεις σε σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα επισκέφθηκαν, το Mουσείο Αρχαίας Μεσσήνης όπου συνομίλησαν με τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Δαβίλα, την Πύλο όπου είχαν ευρεία σύσκεψη με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα και τους εκπρόσωπους του δήμου.

Στην Καλαμάτα επισκέφθηκαν την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρελία”, όπου μαζί με τους υπεύθυνους και την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας Βίκτωρια Καρέλια ξενάγηθηκαν στον εν λόγω χώρο και στην σημαντική αυτή συλλογή με παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top