Συναντήσεις του περιφερειάρχη με εκπροσώπους φορέων της Π.Ε. Μεσσηνίας

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αργά το απόγευμα χθες Τρίτη 21 Ιουλίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας συναντήθηκε με μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και ενημερώθηκε σχετικά με την προσπάθεια που κάνουν, αφ’ ενός για να δημιουργήσουν στην Καλαμάτα δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) –για την οποία ζητούν την συνδρομή του περιφερειάρχη προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη των εν λόγω ΣΥΔ στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου- και αφ’ ετέρου να ανεγείρουν το «Σπίτι του Αυτισμού» στη Μεσσηνία σε οικόπεδο που ο σύλλογος προτίθεται να αγοράσει.

Στην εν λόγω συνάντηση μετείχαν, ο πρόεδρος του συλλόγου Στάθης Χριστοδουλόπουλος, ο γραμματέας Γιώργος Τζιάβας και ο ταμίας Κώστας Σαραβελάκης, ο οποίος είναι και προϊστάμενος του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΥ).

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτηριανίκων Βασιλική Μητσέα και Γιώργο Κλείδωνα αντίστοιχα.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η μελέτη που έχει εκπονήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Μεσσηνίας για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου, στη θέση Μαυρινίτσα των Σωτηριάνικων.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε και με τον Βαγγέλη Κουμουνδούρο, πρόεδρο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυροπηγίου «Ζαρνάτα», με τον οποίον συζήτησε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top