Συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Κόρινθο και υπογραφή συμβάσεων

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Κόρινθο και υπογραφή συμβάσεων

Την Κόρινθο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας είχε σύσκεψη με διευθυντές υπηρεσιών για την τακτοποίηση υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων, επί των οποίων δόθηκαν κατευθύνσεις από τον περιφερειάρχη.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε η οργάνωση των εκδηλώσεων για τη μάχη στα Δερβενάκια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 10 το πρωί.

Ο περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, με τον οποίον υπέγραψε προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με αντικείμενο την βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου.

Από τον Π. Νίκα υπεγράφησαν επίσης, προγραμματική σύμβαση 20.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας και της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου), προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, με αντικείμενο την επισκευή υπάρχοντος κτίσματος στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της διώρυγας καθώς και η σχετική εργολαβική σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Υπεγράφησαν επίσης συμβάσεις, α) για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθίας, περιόδων 2019 -2020 και 2020 – 2021, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, β) για κατασκευή αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φενεού, με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ και γ) για εργασίες καθαρισμού των συγκοινωνιακών υποδομών αρμοδιότητας συντήρησης Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους από το Σωματείο Αμεα Κορινθίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top