Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Συναντήσεις είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.

Ο περιφερειάρχης, στη συνάντησή του σήμερα το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα και τη γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, συζήτησε την δυνατότητα παραχώρησης κτηρίου από το συγκρότημα του Τελωνείου στο λιμάνι της Καλαμάτας, για την στέγαση υπηρεσιών. Το θέμα αυτό θα κινηθεί, όπως αναφέρθηκε, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης του οικοπέδου στην περιοχή της Τάπιας, στην Τρίπολη, προκειμένου στον εν λόγω χώρο να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας.

Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπλασης και διευθέτησης της παραθαλάσσιας περιοχής από το Ναύπλιο μέχρι τη Νέα Κίο και το Κιβέρι, σύμφωνα με την σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παραδόθηκε από τον περιφερειάρχη στον υφυπουργό.

“Πλέον, τελούμε εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτή” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top