Συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη ο διάλογος για την ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου

Συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, με τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Διενέργειας Διαλόγου, η διαδικασία της διαβούλευσης στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την μαρίνα του Ναυπλίου.

Εργο της εν λόγω επιτροπής, την οποία απαρτίζουν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, αποτελεί η διενέργεια όλων των επιμέρους διαδικαστικών πράξεων για την ολοκλήρωση του πιο πάνω -με προϋπολογισμό περί τα 10.000.000 ευρώ- αναπτυξιακού έργου, για την Αργολίδα, αλλά και την Περιφέρεια γενικότερα.

Αισιόδοξος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την πρόοδο που διαπιστώνεται στη διαδικασία, εκφράζοντας την εκτίμηση να υπάρξει εκκίνηση του έργου μέσα στον φετινό χρόνο, ενδεχομένως μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

“Εγιναν πάρα πολλά βήματα σε ένα έργο που παρέμενε στάσιμο για πάρα πολλά χρόνια” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Το συγκεκριμένο έργο, ειδικότερα, αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας, ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, καθώς επίσης τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων και διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στο κατασκευαστικό μέρος περιλαμβάνονται, συγκεκριμένα, πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτηριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης της μαρίνας, όπως η τουριστική της αξιοποίηση, καθώς και υποστήριξης συναφών με αυτή δραστηριοτήτων όπως η χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών, αλλά και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Η διαδικασία του διαλόγου περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των τεχνικών και χρηματο-οικονομικών λεπτομερειών του έργου, όπως και το μίσθιο που θα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο.

“Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, το Ναύπλιο διαθέτει όλες της προδιαγραφές για να μπορέσει να γίνει παγκόσμιος προορισμός. Πρόκειται να ανοίξουν νέες προοπτικές όχι μόνο για το Ναύπλιο αλλά και για ολόκληρη την Αργολίδα. Σκοπός είναι πλέον να διαμορφωθεί το προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης, το μάστερ πλαν, της μαρίνας” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος και πρόσθεσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος και εξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία υλοποίησης του έργου αυτού -αναθέτουσα αρχή του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου-, καθώς η μεγαλύτερη αλλά και σημαντικότερη μορφή εισοδήματος για μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άλλη από την ‘βιομηχανία’ του Τουρισμού. Μέσω της τουριστικής προβολής και προώθησης στο εξωτερικό των δυνατοτήτων της περιοχής μας, το Ναύπλιο θα κατορθώσει να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αναψυχής με την χρήση σκαφών”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top