Συνεχίζεται η δακοκτονία στην Μεσσηνία

Ομαλά συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Μεσσηνία, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ενημερώνουν σχετικά οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

Ειδικότερα, στην περιοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας έχει πραγματοποιηθεί ο πρώτος ψεκασμός σε 43 Τοπικές Κοινότητες και έχει καλυφθεί το 70% των παραλιακών τμημάτων των ελαιώνων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται βάσει των στοιχείων που συλλέγονται (δακοσυλλήψεις) από τις αναρτημένες παγίδες.

 

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Οσον αφορά στην περιοχή της Τριφυλίας, όπως ενημερώνει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι δολωματικοί ψεκασμοί σε όλη την παραλιακή ζώνη και συνεχίζονται στις Δημοτικές Ενότητες Αετού και Δωρίου., όπου έχει διενεργηθεί το 85% του πρώτου ψεκασμού.

Στην ίδια ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας προστίθεται ότι υπάρχει επάρκεια φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πρωτεΐνης για το σύνολο του προγράμματος.

Οι παγίδες στην Τριφυλία έχουν αναρτηθεί από την 1η Ιουνίου και γίνεται έλεγχος των δολωματικών ψεκασμών με GPS ή μέσω κινητών τηλεφώνων με GPS και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο (real time). Eπιπλέον, γίνεται πιλοτική εφαρμογή νέων τεχνολογιών για παρακολούθηση και έλεγχο των πληθυσμών του δάκου.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που διαμορφώθηκαν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, δεν υπήρξε σημαντική μείωση των δακοσυλλήψεων, με την μείωση να διαπιστώνεται μικρότερη από την αναμενόμενη.

Τέλος, η ΔΑΟΚ Τριφυλίας κάνει γνωστό ότι ο έλεγχος των πληθυσμών είναι πολύ καλός και το πρόγραμμα δακοκτονίας εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top