Συνεχίζεται η εφαρμογή του φετινού προγράμματος δακοκτονίας στη Μεσσηνία

Οταν κριθεί από τους αρμόδιους γεωπόνους μπορούν να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για τον δάκο

Συνεχίζεται αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας σε περιοχές της Μεσσηνίας, όπως γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφερειακής Ενότητας.

åΕιδικότερα, η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας διευκρινίζει ότι αύριο Τρίτη 7 του μήνα θα συνεχιστεί ο δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στις περιοχές Καρτερολίου, Πιπερίτσας, Τριόδου και στην ΔΚ Πύλου (Ελαιόφυτο).

Στην ανακοίνωσή της, η πιο πάνω υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας σημειώνει επιπλέον:

“Τα χρησιμοποιούμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα είναι, Forza 10 CS (7 ημέρες πριν τη συγκομιδή), Decis Profi 25WG (7 ημέρες πριν τη συγκομιδή), Exirel Bait 10SE (7 ημέρες πριν τη συγκομιδή), Success 0.24CB (14 ημέρες πριν τη συγκομιδή).

Oσοι επιθυμούν να μην ψεκαστούν τα ελαιόδενδρά τους, λόγω πρόωρης συγκομιδής, θα πρέπει να σημάνουν εμφανώς τα ελαιοπερίβολά τους (κόκκινη ταινία) ή/και να ενημερώσουν τον εργολάβο ψεκασμών.

Οι ελαιοπαραγωγοί, επίσης θα πρέπει,

1. Να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις που υποχρεούνται οι εργολάβοι να αναρτούν σε εμφανή δημόσιο χώρο σε κάθε τοπική κοινότητα, για το χρησιμοποιούμενο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα και για το επί μέρους πρόγραμμα ψεκασμών,

2. Να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού,

3. Να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού,

4. Να απομακρύνουν ζώα και μελισσοκυψέλες, που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στα ελαιόδενδρα,

5. Να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους,

6. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στα τηλέφωνα 272 13 66524 και 272 13 66522 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου akrassakopoulos@pe-messinias.gr και ekarioti@pe-messinias.gr”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top