Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στην Αρκαδία

Οταν κριθεί από τους αρμόδιους γεωπόνους μπορούν να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για τον δάκο

Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Αρκαδία, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΟΚ ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός για το πρόγραμμα δακοκτονίας στις Κοινότητες Δολιανών (μέχρι και την Δευτέρα 23 του μήνα) και Ξηροπήγαδου (μέχρι και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου), ενω το διήμερο Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 του μήνα θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός στην Κοινότητα Πραστού. Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου εξ άλλου θα διενεργηθεί ψεκασμός στην Κοινότητα Πηγαδίου και την Τετάρτη 18 του μήνα στη Κοινότητα Πραγματευτής.

Επίσης, από Πέμπτη 19 έως και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν ψεκασμοί στις Κοινότητες Χάραδρου και Πλάτανου, από Τετάρτη 18 έως και Παρασκευή 20 του μήνα στις Κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Περδικόβρυσης και τέλος, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στην Κοινότητα Αγίου Ανδρέα.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών είναι το DECIS PROFI 25WG (δραστική ουσία deltamethrin), το FORZA 10 CS (δραστική ουσία Lambda-cyhalothrin) και το Dacus Bait 100.

Με την ίδια ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Αρκαδίας επισημαίνει ότι συγκομιδή ελαιόκαρπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 7 ημέρες και προσθέτει:

“Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στις ανωτέρω Κοινότητες να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου 7.30 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα, ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών. 

Για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα.

Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Στους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση τους. Σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο θα υπάρξει ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 271 0 226946, 275 50 29121, 275 70 22212”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top