Συνεδρίασε η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Συνεδρίασε η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, στην Τρίπολη, η γνωμοδοτική επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τη συνεδρίαση, που υπό την πρόεδρο της Επιτροπής, περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, έγινε στο  κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισήμανε την σημασία του ποιοτικού χαρακτήρα των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων.

“Θα διατεθούν αρκετά χρήματα και θα είναι εκδηλώσεις ποιότητας, που θα αφήσουν αποτύπωμα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι θα είναι “εκδηλώσεις λόγου αλλά και τέχνης, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, επανεκδόσεις, θεατρικά έργα, συντήρηση ή ανακατασκευή χώρων όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, χρηματοδότηση εκδρομών σχολείων σε ιστορικούς τόπους και σε μουσεία, καθώς και ομιλίες για να φωτιστούν γεγονότα που δεν έχουν φωτιστεί μέχρι σήμερα”.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια θα πορευτεί μόνη της  στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς όπως τόνισε- “είναι πολλοί οι φορείς που θέλουν να συμμετέχουν και ως εκ τούτου αποβαίνει εξαιρετικά δύσκολος ο συντονισμός. Ωστόσο όπου της ζητηθεί θα προσφέρει την βοήθειά της” κατέληξε ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι “θα καταβάλλεται προσπάθεια οι απόψεις της Επιτροπής να γίνονται αποδεκτές στον βαθμό που θα έχει δυνατότητα η Περιφέρεια”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top