Συνεδρίασε το Δ.Σ. της “Αρκαδία” Α.Ε.

Σε ενημέρωση σχετικά με την κατανομή του λιγνιτόσημου προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της “Αρκαδία” Α.Ε. σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε στα μέλη του Δ.Σ., όπως επίσης και στον παρόντα στη συνεδρίαση πρόεδρο της “Αρκαδία 2020” ΤΑΠ ΤοΚ Μανώλη Σκαντζό, την χθεσινή κατανομή που έγινε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράµµατος (ΕΑΠ) του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα της άθροισης των δυνάμεων της Περιφέρειας προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η επιτροπή του ΕΑΠ μπορεί να διαχειριστεί περί τα 11.000.000 ευρώ -τα 8 από τα οποία πιστώθηκαν από την ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα. Δυνητικά δε, οι πιστώσεις θα ανέλθουν συνολικά σε περίπου 26.000.000 ευρώ, όσα χρήματα δηλαδή οφείλει η ΔΕΗ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από την απόδοση του “λιγνιτόσημου”, με το σύνολο των εν λόγω πιστώσεων να προορίζονται αποκλειστικά για την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η κατανομή εμφανίζεται στον πιο κάτω πίνακα:

 

ΠΙΝΑΚΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top