Συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Τουρισμού

Στην προετοιμασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα τουρισμού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στην 13η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, υπό τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Στο συμβούλιο μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και το σύνολο των περιφερειαρχών και των αρμόδιων για τον Τουρισμό αντιπεριφερειαρχών ή εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια στον Ισθμό για την αναβάθμιση του χώρου, αλλά και την περίφραξη της διώρυγας, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί όπως ο περιβαλλοντικός, ο καταδυτικός και ο αλιευτικός, ενώ επισήμανε και τη συλλογή ποιοτικών και άλλων στοιχείων μέσω του προγράμματος με τα infokiosk σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.

Ως εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης η ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι αυτή η από πολλές πλευρές δύσκολη περίοδος θα πρέπει να χρησιμεύσει για μια γενικότερη αναδιοργάνωση, παρατηρώντας ότι πλέον θα πρέπει να γίνεται λόγος για “ελληνική διατροφή” αντί για το ευρύτερο “μεσογειακή διατροφή”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top