Συνεδρίαση της ΕΝΠΕ για την περικοπή του ΠΔΕ

Η περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου και στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως επισημάνθηκε, ειδικότερα, το ΠΔΕ -που αποτελεί το ουσιαστικό χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης για την ανάπτυξη των Περιφερειών- έχει ήδη υποστεί περικοπές πέρυσι, οι οποίες συνεχίστηκαν φέτος, ενώ και τον επόμενο χρόνο δεν προβλέπεται να αλλάξει η κατάσταση, δεδομένων και των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία και των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν.

Οι περιφερειάρχες επιμένουν στη θέση τους να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές του ΠΔΕ, παρατηρώντας ότι η αντιπρόταση της κυβέρνησης για την προώθηση των ΣΔΙΤ προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγραμματισμένα έργα δεν αποτελεί ουσιαστική λύση, καθώς οι διαδικασίες των συγκεκριμένων συμπράξεων έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρες.

“Επομένως, με αυτά τα δεδομένα, έργα που είχαν προγραμματιστεί φαίνεται να πηγαίνουν πίσω και ως εκ τούτου θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε έργα που προωθούν την ανάπτυξη και φέρνουν θέσεις εργασίας” τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top