Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας

Η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, η διασφάλιση της επικοινωνίας και ο συντονισμός δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, προς αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών και ακραίων καιρικών φαινομένων, εξετάστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, που συνεδρίασε χθες, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, υπό τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, στο διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν ειδικότερα στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, καθώς και σε αντίστοιχα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον υπόλοιπο νομό. Από την πλευρά των δήμων επισημνάθηκαν τεχνικά ζητήματα των περιοχών ευθύνης τους, μεταξύ των οποίων η συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων και έργα καθαρισμού ρεμάτων. Οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκαν εκτενώς στις δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΓΟΕΒ Παμίσου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και καθαρισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί και επεσήμανε τα προβλήματα που αφορούν στην ΒΙ.ΠΕ. Σπερχογείας και στον Δήμο Μεσσήνης, ενώ οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων μίλησαν για τις δράσεις πρόληψης και παρουσίασαν τρόπους και μέσα με τα οποία μπορούν να παρέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, όπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τις Διευθύνσεις Δασών, Τεχνικών Εργων και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της 120 ΠΕΑ, καθώς και των δήμων της Μεσσηνίας, όπως επίσης των εθελοντικών οργανώσεων και λοιπών εμπλεκομένων φορέων όπως ο ΓΟΕΒ Παμίσου, ο ΔΕΔΔΗΕ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top