Συνέντευξη Τύπου στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα δώσουν από κοινού στην Καλαμάτα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο Ιωάννης Σόλαρης, συντονιστής Εκπαιδευτικού Εργου Φιλολόγων στο ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Πελοποννήσου.

Η συνέντευξη θα δοθεί μεθαύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας (αίθουσα “Π. Φωτέας”, 4ος όροφος).

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης, το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου, το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου, οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και η ορθή χρήση της.

Ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί ως εξής:

Α) Ο προκριματικός θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε τρεις φάσεις:

1η φάση προκριματικού

Η 1η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στα σχολεία των μαθητών που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή. Τα θέματα θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταυτόχρονα στις 12.30 το μεσημέρι από επιτροπή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού περνούν, από κάθε σχολείο, οι δύο πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη.

2η φάση προκριματικού

Η 2η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί σε ένα γυμνάσιο κάθε νομού την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές θα διαγωνισθούν γραπτώς από τις 10.30 ώς τις 11.30 το πρωί, σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη.

Τα σχολεία που θα διοργανώσουν τη 2η και 3η φάση του προκριματικού είναι:

Για τους μαθητές του νομού Αργολίδας 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Για τους μαθητές του νομού Αρκαδίας 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Για τους μαθητές του νομού Κορινθίας 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Για τους μαθητές του νομού Λακωνίας 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης. Για τους μαθητές του νομού Μεσσηνίας 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

3η φάση προκριματικού

Η 3η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί επίσης την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο ίδιο σχολείο που έχει αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι 5 πρώτοι μαθητές της 2ης φάσης από κάθε τάξη.

Οι 3 νικητές από κάθε τάξη θα περάσουν στον τελικό, που θα διεξαχθεί σε επίπεδο Περιφέρειας, ενώ οι υπόλοιποι 2 μαθητές που θα διαγωνισθούν στην 3η φάση του προκριματικού θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Ολοι οι μαθητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Β) Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Στον τελικό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 3 πρώτοι νικητές από κάθε τάξη και από κάθε νομό. Ο πρώτος νικητής από κάθε τάξη θα πάρει βραβείο ένα tablet, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές που θα διαγωνισθούν στον τελικό θα πάρουν δώρο ένα λεξικό.

Ολοι οι μαθητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και θα γίνει εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top