Συνέντευξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα στον Ant1 για την κατάσταση στην Ερμιονίδα

“Συντασσόμαστε με τις αγωνίες όλων των κατοίκων στο Κρανίδι και στο Πόρτο Χέλι καθώς και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας όσον αφορά τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά και την εμφάνιση τριων νέων κρουσμάτων”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου στον Antenna, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πιο πάνω περιοχή.

“Εκτιμώ ότι η εν λόγω δομή θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στην Ερμιονίδα, μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή, οι κάτοικοι είναι κάθετοι στις θέσεις τους και η στάση αυτή ερμηνεύεται βεβαίως από το πλήγμα που έχει υποστεί το Κρανίδι και η ευρύτερη περιοχή εξ αιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος επισήμανε:

“Δεν θεωρώ καθόλου παραδεκτό την ενοικίαση ξενοδοχείων σε τουριστικές περιοχές, όταν υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθούν εστίες σε άλλες”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας προέβη στην εκτίμηση πως “απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων, δηλαδή η εφαρμογή καραντίνας στην δομή και περιφρούρηση του μέτρου από την αστυνομία. Και βεβαίως, κατά προτεραιότητα μετακίνηση της συγκεκριμένης δομής, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αποχωρήσουν οι φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία”.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, υπενθύμισε ότι “οι Περιφέρειες, θεσμικά, δεν έχουν κανένα ρόλο στις δομές τέτοιου τύπου, οι οποίες ελέγχονται από διάφορες ΜΚΟ και εποπτεύονται από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top