Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην ΕΤ 3 για περιβαλλοντικά θέματα

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην ΕΤ 3 για περιβαλλοντικά θέματα

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και η σχετική μελέτη του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας Αθηνών αποτέλεσαν αντικείμενο της συνέντευξης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έδωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου, στην ΕΤ3.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, μιλώντας στην δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια της περιφερειακής Αρχής να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα και γενικότερα οι ανθρωπογενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως είναι γνωστό, ο περιφερειάρχης μετείχε στην πρόσφατη παρουσίαση – στην Ακαδημία Αθηνών- στην παρουσίαση του συγγράμματος “Υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, από κοινού με τον επόπτη του ΚΕΦΑΚ, καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό.

Το εν λόγω σύγγραμμα -το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου- αποτελεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για την κλιματική προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία αναλύονται και συγκρίνονται τα υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της σε έναν χρονικό ορίζοντα που επεκτείνεται από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το ΚΕΦΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της Πράξης “Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top