Συνεργασία με τις Περιφέρειες επιδιώκει το υπουργείο Τουρισμού για την φετινή τουριστική περίοδο

Στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες για να διαμορφωθούν οι χάρτες προορισμών στην Ελλάδα, μετά την σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, επιδιώκει το υπουργείο Τουρισμού της χώρας μας.

Αυτό επιδιώκει το υπουργείο Τουρισμού, όπως δήλωσε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που έγινε με τηλεδιάσκεψη χθες Πέμπτη 14 Μαΐου και στην οποία συμμετείχε από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου, ενώ χαιρέτισε και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο υπουργός παρουσίασε τα πέντε σημεία του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ από την πλευρά των Περιφερειών επισημάνθηκε ότι τελούν εν αναμονή συγκεκριμένων προτάσεων εκ μέρους του υπουργείου, ως προς τη συνεργασία τους στην εθνική καμπάνια μάρκετινγκ και την οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων.

Μεταξύ άλλων, ο ο υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε οικονομικό επίπεδο, τις ενέργειες για τον κοινωνικό τουρισμό που εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, το σχέδιο μάρκετινγκ, τις προωθητικές ενέργειες με υλικό προς tour operators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να μπει δυνατά η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και τις διπλωματικές ενέργειες για τη συνεργασία με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος,.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, εκτός των αντιπεριφερειαρχών / εντεταλμένων συμβούλων αρμόδιων για τον τουρισμό, συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις οι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αττικής Γιώργος Πατούλης, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η νέα υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Σταυρούλα Μηλιάκου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top