Συνεργασία στην Π.Ε. Κορινθίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Η συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), όσον αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και την εκπόνηση μελέτης για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και χωρίς χρονικές αναβολές, όπως έχει υποδείξει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας Νίκο Λούτα, είχαν συνάντηση προχθές Τρίτη 6 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο και τον διευθυντή του ΕΑΑ Εμμανουήλ Πλειώνη και Σπύρο Βασιλάκο αντίστοιχα, καθώς και τους μελετητές, στην οποία οι υπεύθυνοι του ΕΑΑ κατέθεσαν τις προτάσεις τους προκειμένου για να προχωρήσει άμεσα η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Σε πρώτη φάση, θα δημιουργηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (χωρητικότητας τουλάχιστον 300 ατόμων), ιατρείο και κυλικείο.

Επιπλέον, θέμα συζήτησης στην ίδια συνάντηση αποτέλεσε και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου για υλοποίηση εκδηλώσεων, όπως και του χώρου διαμονής του προσωπικού. Μνεία έγινε ακόμα και στο μάστερ πλαν στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία Αστρονομικού Πάρκου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και Πλανητάριο.

Στο τέλος της συνάντησης ο Τ. Γκιολής ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες σε αυτή, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σημαίνει και την αναγνώριση των προοπτικών της Κορινθίας:

«Η ανάπτυξη  και η λειτουργία του Αστεροσκοπείου του Κρυονερίου, προοπτική που η Περιφερειακή Αρχή του Π. Νίκα δε θέλει να αφήσει στην τύχη της, είναι ένα έργο που αποδεδειγμένα αναδεικνύει τη μοναδικότητα του τόπου, προσελκύοντας και εξυπηρετώντας εκατοντάδες κόσμου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top