Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την έρευνα των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Σε συνεργασία με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) προχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για τον τρόπο διασποράς της covid-19.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή υγειονομικών, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία καθημερινής συλλογής των δειγμάτων από την Περιφέρεια.

“Η έρευνα αφορά στις μεταλλάξεις του ιού και το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να διαπιστωθεί ποια στελέχη του κορονοϊού εντοπίζονται σε αυτή, έτσι ώστε -εν όψει και της τουριστικής περιόδου- να γίνει η καταγραφή και το μοτίβο διάδοσης των μεταλλάξεων” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το ΙΙΒΕΑΑ έχει δρομολογήσει από την αρχή της επιδημίας, δραστηριότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή αξιόπιστων μοριακών και ανοσολογικών εργαλείων για την ταυτοποίηση και χαρακτηρισμό του ιού, την κατανόηση της παθοφυσιολογίας της λοίμωξης και την αναγνώριση θεραπευτικών στόχων.

Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο “Εμβληματική Δράση για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2. Επιδημιολογική μελέτη στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών” που χρηματοδοτείται από την γενική γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top