Συντήρηση οδικού δικτύου και καθαρισμοί από τα συνεργεία της Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του δασικού – αγροτοδασικού δικτύου του νομού στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, εχουν ολοκληρωθεί οι συντηρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκάστρου, Κεφαλόβρυσου, Κουτήφαρι, Πουλίτσι, Περδικόβρυσης και Λατζουνάτου.

Επίσης, στην περιοχή του Ταΰγετου -σε συνεργασία με μηχάνημα του Δήμου Δυτικής Μάνης- συντηρείται ο δρόμος από το Κέντρο έως τις πηγές Ριντόμου. Ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο περιλαμβάνει συντηρήσεις δασικού οδικού δικτύου στις περιοχές των Βούταινας, Κορομηλιάς, Μαγγανιακού και Καλογερέσι.

 

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Εξ άλλου, όσον αφορά τους καθαρισμούς από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, της βλάστησης και της κοπής των κλαδιών στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς και τους καθαρισμούς τάφρων απορροής και πρανών, ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες οι παρεμβάσεις στην 8η επαρχιακή οδό, Μεσσήνη – Αβραμιού – Στρέφι – Διόδια  – Αριστομένης – Κεφαλόβρυσο καθώς και σε τμήμα της 3ης επαρχιακής, Τρίοδος – Μάνεσι – Διόδια.

Ο προγραμματισμός για την επόμενη εβδομάδα είναι να συνεχιστούν οι αντίστοιχες εργασίες στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Χώρα – Ρωμανός – Γιάλοβα – Πύλος – Μεθώνη, στην 13η επαρχιακή Μεθώνη – Κορώνη και σε τμήμα της 9ης επαρχιακής Κορώνη – Βουνάρια. Ο εν λόγω προγραμματισμός θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, ο οποίος θα διαθέσει και δικά του μηχανήματα.

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παράλληλα συνεχίζονται, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των ακτών στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και στη δυτική παραλία Καλαμάτας, οι αντίστοιχες εργασίες στην παραλία Αγίου Νικολάου Μπούκας και στη συνέχεια στην παραλία Ανάληψης και Βελίκας, του Δήμου Μεσσήνης.

Ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα είναι ο καθαρισμός παραλιών στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

 

ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ

Τέλος, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της πρωτογενούς παραγωγής προγραμματίζεται άμεσα η συντήρηση και ο καθαρισμός των δρόμων της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου, καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής κατά μήκος της τάφρου Μουτελάκη.

Τα υλικά αυτά έχουν παραμείνει στις όχθες για αρκετά χρόνια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και την εκτέλεση των αγροτικών εργασιών.

“Στόχος των παρεμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνία είναι η ασφαλής διέλευση των οχημάτων, η αντιπυρική προστασία των περιοχών παρέμβασης, η εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top