Σύντομα εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών που θα αφορά στην διευκόλυνση άμεσης παρέμβασης για τα αντιπλημμυρικά στις καμένες περιοχές

Σύντομα θα υπάρξει εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών που θα αφορά στην διευκόλυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς την άμεση εκ μέρους της παρέμβαση για αντιπλημμυρικά έργα και δράσεις στις καμένες περιοχές.

Αυτό γνωστοποιήθηκε προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, αρμόδιου για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία, σε απάντηση στο σχετικό αίτημα που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε διατυπώσει με σχετική του επιστολή στο εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, έχει ζητήσει από τον υφυπουργό να προβεί στην έκδοση εγκυκλίου οδηγίας όσον αφορά την δυνατότητα για άμεση επέμβαση -καθαρισμού και κατασκευής αναγκαίων τεχνικών και αντιπλημμυρικών έργων, τόσο στις ορεινές, όσο και στις πεδινές κοίτες- στις καμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις πρόσφατες πυρκαγιές του τρέχοντα μήνα Αυγούστου.

Στην απάντηση που ελήφθη σήμερα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την διευθύντρια του γραφείου του Απ. Βεσυρόπουλου, σημειώνονται τα εξής:

“Σε απάντηση της κάτωθι αλληλογραφίας, σας ενημερώνουμε ότι θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος οδηγιών επίσπευσης των διαδικασιών για τη διαχείριση των τυχόν προϊόντων αμμοληψίας από τον καθαρισμό των υδατορεμάτων, στο επίπεδο που αφορά στις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών και των Κτηματικών Υπηρεσιών”.

 

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top