Σειρά συναντήσεων με φορείς της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Καλαμάτα, το βράδυ χθες Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στο Διοικητήρο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στις χθεσινές συναντήσεις, αφορούσαν:

 

ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ

Στη συνάντηση με τον πολιτιστικό σύλλογο Ελαιοχωρίου “Ομάδα Νέων – Η Δημιοβίτισσα”, υπό τον πρόεδρο Παναγιώτη Μάλαμα, συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης της μονής Δήμιοβας -του ναού και των κελλιών-, έργο για το οποίο ζητήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η μονή είναι χαρακτηρισμένο μνημείο και υπάρχει, ως εκ τούτου τέτοια δυνατόητα, τόνισε δε ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει συνεννόηση με την μητρόπολη Μεσσηνίας και τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και πρόσθεσε ότι ο εν λόγω σύλλογος θα πρέπει να παραδώσει την μελέτη που έχει αναλάβει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

 

ΔΡΟΜΟΣ ΣΕΛΙΤΣΑ – ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ

Ο δρόμος Σέλιτσα – Ανω Βέργα, έργο για το οποίο υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης με τον πρόεδρο της Βέργας Γιώργο Κουρεντζή.

Με τον εν λόγω δρόμο η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα επιβαρύνει τον κεντρικό δρόμο της Βέργας και το συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν ότι το έργο κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί.

 

ΚΕΘΕΑ

Με στελέχη του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα συνεργασία, δεσμεύθηκε δε για την επέκτασή της, καθώς -όπως τόνισε- “βασική παράμετρος της πολιτικής της περιφερειακής αρχής είναι η συνδρομή όλων όσοι αγωνίζονται εναντίον κάθε είδους εξάρτησης”.

 

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου παρουσίασε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα  διοίκηση του εν λόγω φορέα, ζητώντας στήριξη από την Περιφέρεια, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε από την πλευρά του ότι θα υπάρξει στήριξη και συνέστησε ότι θα ήταν καλό να γίνουν κοινές εκδηλώσεις και με τα υπόλοιπα περιφερειακά τμήματα του ΕΕΣ.

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ενα διεθνες φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Καλαμάτα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης, που ζήτησε την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας για την εν λόγω διοργάνωση.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του σημείωσε ότι τις δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να τις χαρακτηρίζει η εξακτίνωσή τους και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Η διοργάνωση του φετινού πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκαφών laser στην Καλαμάτα ήταν το θέμα για ο οποίο ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας.

Η εν λόγω διοργάνωση, σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης έχει ενταχθει στο φετινό καλεντάρι της Περιφέρειας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top