Σειρά συναντήσεων με φορείς της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χθες Δευτέρα, στην Καλαμάτα

Συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο

Σειρά συναντήσεων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, είχε αργά το απόγευμα χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης) και συζήτησε θέματα σχετικά με τις υποδομές τους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η προοπτική προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση των επισκευών στο κτήριο που ο δήμος -επί δημαρχοντίας του νυν περιφερειάρχη- είχε παραχωρήσει στις εν λόγω δομές.

Παράλληλα εκφράστηκε η επιθυμία, εκ μέρους των εκπροσώπων των εν πιο πάνω δομών, η διάρκεια της παραχώρησης του εν λόγω χώρου να επεκταθεί σε 40 χρόνια, από 20 που είναι τώρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, στον οποίον η Ομοσπονδία Μικρασιατικών Συλλόγων Ελλάδος έχει αναθέσει την διοργάνωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα του 3ου Πανελληνίου Συναπαντήματος Μικρασιατικών Συλλόγων. Η εν λόγω εκδήλωση, πριν ενσκήψει η πανδημία του κορονοϊού είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 4 και 5 του ερχόμενου Ιουλίου.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη με τον οποίον συζήτησε θέματα σχετικά με τον χώρο του πολιτισμού.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο, στην οποία εξετάστηκαν οι προοπτικές που δίνει η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, σχετικά τα προγραμματιζόμενα έργα και δράσεις.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top