Σύσκεψη για υγεία και πρόνοια

Η δρομολόγηση ένταξης στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έργων των τομέων υγείας και πρόνοιας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε σήμερα Πέμπτη στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον τομέα της υγείας προορίζεται να διατεθούν περί τα 10.000.000 ευρώ -πλέον όσων έχουν ήδη διατεθεί-, αφ’ ενός για την αναβάθμιση του εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και αφ΄ετέρου για την προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Οσον αφορά τον τομέα της πρόνοιας, σχεδιάζεται η διάθεση 40.000.000 ευρώ, τα οποία θα εξυπηρετήσουν δράσεις σχετικά με την ειδίκευση ανέργων καθώς και ήδη εργαζομένων, τη στέγαση των ρομά, όπως επίσης και την υποστήριξη των αμεα.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συγκέντρωση των υπαλλήλων των Κέντρων Κοινότητας (προνοιακά κέντρα) τα οποία λειτουργούν στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με αναφορά το καθένα σε ολόκληρο το νομό.

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να συζητηθεί ο συντονισμός της εν λόγω υπηρεσίας και να δοθούν κατευθύνσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top