Σύσκεψη για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην Π.Ε. Λακωνίας με συμμετοχή του Δήμου Σπαρτιατών

Το σχέδιο Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) στον Ταΰγετο αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε χθες Τρίτη 12 Μαΐου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Στην εν λόγω σύσκεψη -στην οποία μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης και δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας, με ομάδα συνεργατών του- ο συνεργάτης της Π.Ε. Λακωνίας Γιάννης Σπυριδάκος παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχουν οι ΟΧΕ για την  συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων ή την πλήρη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων μιας περιοχής.

Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, τόνισε ότι στο αρχικό αυτό στάδιο είναι σημαντικό να καθοριστούν τα όρια της προτεινόμενης χωρικής ενότητας επεμβασης, όπως επίσης να γίνει και η αποτύπωση των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτισμικών ζητημάτων, που η ΟΧΕ καλείται να αντιμετωπίσει.

Επειδή, όπως σημείωσε, είναι σκόπιμο η ΟΧΕ να περιλαμβάνει έργα, δράσεις και ενέργειες, που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό ωριμότητας, προτάθηκε -κατά την χθεσινή σύσκεψη- να καταγραφούν τυχόν υφιστάμενες τεχνικές μελέτες που ο δήμος της λακωνικής πρωτεύουσας έχει ήδη εκπονήσει και οι οποίες βρίσκονται σε καλό στάδιο ωρίμανσης, όπως μελέτες αναπλάσεων οικισμών, αποκατάστασης μνημείων ή εμβληματικών κτηρίων, οδοποιίας, μικρών αρδευτικών, καθαρισμού και συντήρησης μονοπατιών, μικροφραγμάτων, κλπ.

Τέλος, αποφασίσθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις εργασίας, με τη συμμετοχή και της  Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και με τον Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος είναι συνδικαιούχος του προγράμματος, προκειμένου να διαμορφωθεί η κοινή  χωρική στρατηγική της ΟΧΕ Ταϋγέτου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top