Σύσκεψη για την οργάνωση της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Τρίπολη

Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Αρκαδίας σε ένα και μόνο κτήριο, στην Τρίπολη, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Το εν λόγω κτήριο, συνολικής επιφάνειας 2.408,86 τ.μ., βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης, επί της οδού Ναυπλίου 57, απέναντι από το ΚΤΕΛ, είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες, ενώ διαθέτει και 100 θέσεις στάθμευσης.

“Η μεταστέγαση συντελεί στην εξοικονόμηση δαπανών από την Περιφέρεια, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους και συνεπακόλουθα τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες προς τους πολίτες, καθιστά δε ευκολότερη την διαδικασία εφαρμογής της ψηφιακής διοίκησης μέσω του προγράμματος ‘Ιριδα’” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος έδωσε τις εξής κατευθύνσεις.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ξεκινούν εκκαθαρίσεις αρχείων σε όλες τις υπηρεσίες, εργασία που θα γίνεται κατά τον απογευματινό χρόνο και γι’ αυτό θα δοθούν οι προβλεπόμενες υπερωρίες.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι θα γίνει σταδιακή μετακίνηση των υπηρεσιών στο νέο κτήριο, με στόχο η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας να γίνει μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπηρεσίες θα ενημερώσουν εγγράφως για την εν λόγω μεταβολή, τόσο τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία σήμερα στεγάζονται, όσο και τις ΔΕΚΩ για τις απαραίτητες διαδικασίες ως προς τα διάφορα δίκτυα.

Τονίστηκε ακόμα ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει διπλογραφικό σύστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να προχωρήσει στην διαδικασία κατασκευής νέου διοικητηρίου για τις υπηρεσίες της στην Τρίπολη, σε χώρο ιδιοκτησίας της, ο οποίος παλαιότερα φιλοξενούσε την ΥΕΒ.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η επιλογή αυτή κατέστη αναγκαία μετά την απαίτηση εκ μέρους του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) καταβολής από την Περιφέρεια τιμήματος ύψους 1.000.000 ευρώ ετησίως για την παραχώρηση σε αυτή έκτασης και υποδομών στο στρατόπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, στην Τρίπολη.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε ότι επιταχύνεται η έναρξη διαδικασιών για την κατασκευή σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας, στην αρκαδική πρωτεύουσα -στην οδό Καλαμών-, του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top