Σύσκεψη για την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας

Σύσκεψη για την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας

Σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε τηλεσύσκεψη με τους νομικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με κύριο θέμα την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον στελεχωμένη με δύο δικηγόρους με έμμισθη εντολή στην έδρα, επιπροσθέτως δικηγόρους με έμμισθη εντολή στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, ενώ τους παραπάνω συνεπικουρούν αρκετοί υπάλληλοι νομικής κατεύθυνσης της Περιφέρειας. ‘Ολα τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας έλαβαν οδηγίες σχετικά με την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας, που συγκροτείται με τον νέο Οργανισμό ως τμήμα, με προϊσταμένη την Νομικό και πρώην δικηγόρο Ειρήνη Μάγκλαρη, η οποία θα έχει και το συντονισμό.

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να μελετηθούν, να ιεραρχηθούν, να καθοριστεί η νομική γραμμή και βεβαίως να υπάρξει αυστηρή τήρηση των εκ του νόμου προθεσμιών. Η έδρα θα είναι ενήμερη για όλα τα νομικά θέματα και για όλα τα κρίσιμα ζητήματα θα γίνονται συνεδριάσεις, κατά τις οποίες θα συζητείται η νομική γραμμή. Αν απαιτείται να προσληφθεί ως εξωτερικός συνεργάτης κάποιος δικηγόρος, αυτό θα γίνεται ύστερα από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, η οποία θα εισηγείται και την αμοιβή του. Ακόμα, οι νομικοί της Περιφέρειας θα έχουν εμπλοκή και σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων, όπως πειθαρχικά κά και όσον αφορά τις γνωμοδοτήσεις για τις Περιφερειακές Ενότητες, την εντολή θα την δίνει ο κατά τόπους χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και για την έδρα, ο Περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top