Σύσκεψη για τις εξελίξεις σχετικά με το Τζάνε – Καλαμάκι

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Απριλίου, το πρωί, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η στάση της Περιφέρειας μετά την απόφαση του ΚΑΣ και την επιλογή όδευσης του έργου Τζάνε – Καλαμάκι στην παράκαμψη του Πεταλιδίου.

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε μακρά συζήτηση χθες βράδυ, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΚΑΣ, που συνεπάγεται επιπλέον κόστος περί τα 25.000.000 ευρώ, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το πρόγραμμα της Περιφέρειας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οδηγεί σε μη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου -αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν.
Αποφασίστηκε η Περιφέρεια να προβεί στη μοναδική επιλογή που την οδηγεί η εν λόγω απόφαση του ΚΑΣ (το οποίο το 2014 είχε λάβει διαφορετική απόφαση) που είναι η απένταξη του έργου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Παράλληλα, η Περιφέρεια προβαίνει σε ένσταση-αίτηση θεραπείας προς το ΚΑΣ, με επιπλέον αίτημα την πραγματοποίηση αυτοψίας από μέλη του στο χώρο του Πεταλιδίου.

‘Οπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, εξυπακούεται ότι προς το παρόν και μετά την απόφαση του ΚΑΣ, καμία εργασία δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί και να πληρωθεί στο εξής για το ενδιάμεσο τμήμα του έργου, συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Για το λόγο αυτό εστάλη και σχετικό έγγραφο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top