Σύσκεψη για το ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας στην Π.Ε. Μεσσηνίας, εν όψει της αυριανής διαβούλευσης

Η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) “Ελιές Καλαμάτας” αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα, σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Στη σημερινή σύσκεψη έγινε η προετοιμασία της ανοιχτής διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 10 του μήνα -στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου-, σχετικά με το θέμα της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, Ενωση Μεσσηνίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, Ομάδα παραγωγών ελαιολάδου “Νηλέας” και ο Σύλλογος υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προιόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ), καθώς επίσης και οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώθηκε η σύγκλιση των θέσεων όσον αφορά την υποβολή αιτήματος για την τροποποίηση ήσσονος σημασίας προδιαγραφών της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, η οποία θα αποτελέσει και την εισήγηση στην αυριανή συνάντηση διαβούλευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top