Σύσκεψη για τον αναδασμό σε περιοχές του Δήμου Οιχαλίας

Σύσκεψη για τον αναδασμό σε περιοχές του Δήμου Οιχαλίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας”, στον Μελιγαλά, στο πλαίσιο της  διενέργειας του ενιαίου εκούσιου αναδασμού στον Δήμο Οιχαλίας, εκτάσεως 30.000 στρεμμάτων περίπου.

Κατά την σύσκεψη, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Οιχαλίας, έγινε ενημέρωση από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να εξελιχθεί  το πρόγραμμα του αναδασμού.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, για την εκκίνηση του αναδασμού θα πρέπει να κατατεθούν στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας 20 αιτήσεις κτηματιών – ιδιοκτητών από κάθε Κοινότητα, για εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο όριο αναδασμού. Επίσης, ζητήθηκε από τους προέδρους των Κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατά τόπους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής αναδασμού.

Σε παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος -ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, μαζί με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου-, ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και να καθοριστούν από τον δήμο τα σημεία που θα διενεργηθούν ενημερωτικές συναντήσεις προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των κτηματιών της περιοχής αναδασμού.

Από πλευράς της Περιφέρειας συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, η Διευθύντρια Εφη Γεωργακοπούλου και η προϊσταμένη Εγγείων Βελτιώσεων Κατερίνα Ξενούλη, ενώ παρευρέθηκαν πρόεδροι Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού και ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες γης.

Σημειώνεται ότι ο εκούσιος αναδασμός έκτασης περίπου 30.000 στρεμμάτων, πρόκειται να υλοποιηθεί στις Κοινότητες Μελιγαλά, Σκάλας, Ζευγολατιού, Διαβολιτσίου, Καλλιρρόης, Πολίχνης, Οιχαλίας, Μερόπης, Δεσύλλα, Κωνσταντίνων, Ηλέκτρας, Ανθούσας, Μαγούλας, Στενυκλάρου, Ματζαρίου Ανδανίας, Λουτρού, Μάλτας, Κεντρικού, Παραπουγκίου, Αγριλόβουνου και Σολακίου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top