Σύσκεψη υπό τον Ν. Χαρδαλιά για τον κορονοϊό, με συμμετοχή υπουργών και του συνόλου των περιφερειαρχών

Το θέμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού και η κατάσταση που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα- είχε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην εν λόγω σύσκεψη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε λεπτομερώς για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, η εικόνα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τις τελευταίες ημέρες είναι ανησυχητική, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid-19.

Σκοπός της σύσκεψης, όπως σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- ήταν “η σε βάθος ενημέρωση των περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορονοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας”.

Από την πλευρά των περιφερειαρχών, ομόθυμα τονίστηκε ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, σε κάθε επίπεδο, για να στηριχθεί η εθνική προσπάθεια προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση, λίγο πριν το διαφαινόμενο τέλος της πανδημίας.

Στη σημερινή σύσκεψη -η οποία συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή, για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους-, μετείχαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top