Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα Κέντρα δια βίου μάθησης

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υποβληθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο αιτήσεις για ισάριθμα Κέντρα δια βίου μάθησης.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποβληθεί

η πρώτη αίτηση την ερχόμενη εβδομάδα για τη Μεσσηνία, όπου υπάρχουν έτοιμες πιστοποιημένες υποδομές, και η δεύτερη την μεθεπόμενη εβδομάδα για τις υπόλοιπες 4 Περιφερειακές Ενότητες

Η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα της Περιφέρειας η οποία θα έχει την εποπτεία, ενώ η λειτουργία των Κέντρων ως προς την δομή των 4 Π.Ε θα γίνει μέσω του “Μοριάς” Α.Ε. – ΑΟΤΑ, ενώ της δομής στη Μεσσηνία μέσω προγραμματικής σύμβασης του εν λόγω φορέα με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

“Πέρα από την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τα Κέντρα δια βίου μάθησης θα απαντήσουν σε πραγματικά προβλήματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι, έτσι ώστε να μην περιθωριοποιούνται. Μέσω των εν λόγω Κέντρων θα παρέχεται βοήθεια σε κόσμο που δραστηριοποιείται οικονομικά σε συγκεκριμένους τομείς” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top