Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τη δρομολόγηση των διαδικασιών κατασκευής διοικητηρίου της Περιφέρειας, στην Τρίπολη

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τη δρομολόγηση των διαδικασιών κατασκευής διοικητηρίου της Περιφέρειας, στην Τρίπολη

Η δρομολόγηση της διαδικασίας για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 12 Απριλίου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Κατά την σύσκεψη, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών στελεχών, διαπιστώθηκε ότι η υφιστάμενη μελέτη είναι σημαντικά ελλιπής ενώ επιπλέον απαιτείται και επικαιροποίησή της. Επιπλέον, θα ακολουθήσει σύντομα συνάντηση του περιφερειάρχη με τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών της έδρας προκειμένου να κατατεθούν οι ανάγκες και να διαμορφωθεί το κτηριολογικό.

“Η διαδικασία για τη συμπλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης θα προχωρήσει σύμφωνα με το νόμο, έτσι ώστε στη συνέχεια να καταρτιστεί ένα τριετές πρόγραμμα κατασκευής” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η αρχιτεκτονική του νέου κτηρίου θα έχει αρκαδικά στοιχεία.

Το νέο διοικητήριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόκειται να ανεγερθεί σε ακίνητο -εμβαδού 8.635,96 τ.μ., επί της οδού Τάπιας στην Τρίπολη- η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε δωρεάν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Δόθηκε μεγάλος αγώνας καθώς η συγκεκριμένη έκταση είχε και παλιότερα παραχωρηθεί -μέχρι το 2018-, στην τότε Νομαρχία Αρκαδίας και στη συνέχεια στον διάδοχό της θεσμό της Περιφέρειας, προκειμένου να ανεγερθεί διοικητήριο, δεν κινήθηκε όμως καμία διαδικασία όλα τα προηγούμενα χρόνια” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, τονίζοντας ότι το οικόπεδο αυτό -όπως και 90.000 άλλα ακίνητα σε όλη τη χώρα- “πέρασε” στο Υπερταμείο.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top