Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μεταξύ άλλων, η πρόσκληση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και η οποία αφορά στην υποβολή προτάσεων από Περιφέρειες και δήμους για έργα που θα συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια.

Η συνολική πίστωση, η οποία προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανέρχεται σε 225.000.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με δυνατότητα υπερδέσμευσης έως 120%. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έχει οριστεί η Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν οι μελέτες ανά Π.Ε. και να υποβληθεί η πρόταση της Περιφέρειας για το εν λογω πρόγραμμα, ενώ συντονιστής για το θέμα αυτό ορίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

 

ΟΙ ΛΙΜΝΑΖΟΥΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, συζητήθηκε και το θέμα με τις λιμνάζουσες πιστώσεις έργων, τις οποίες η πολιτεία έχει γνωστοποιήσει ότι θα πρέπει να επιστραφούν στην κεντρική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία δεν παρουσιάζουν απορροφητικότητα, είτε λόγω εγγενών προβλημάτων, είτε λόγω καθυστέρησης των αναδόχων. Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των παρατάσεων των προθεσμιών ολοκλήρωσης έργων, όπως και το ζήτημα της αύξησης των τιμών στα καύσιμα και τα υλικά.

Για τα παραπάνω ζητήματα εξετάστηκαν λύσεις και δόθηκαν σχετικές εντολές.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε την πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top