Σύσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την δακοκτονία σε Αγιο Δημήτριο και Αρκαδικό

Σύσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την δακοκτονία σε Αγιο Δημήτριο και Αρκαδικό

Ευρεία σύσκεψη για το καίριο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη δακοκτονία στις περιοχές Αγίου Δημητρίου και Αρκαδικού συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Επιδαύρου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ελαιοπαραγωγοί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Αργολίδας. Υστερα από άλλη μία χρονιά άγονων διαδικασιών του διαγωνισμού δακοκτονίας, λόγω μη ανάδειξης εργολάβου μόνο για τις περιοχές Αρκαδικού και Αγίου Δημητρίου, έγινε προσπάθεια να εξευρεθεί άμεσα λύση, με μόνη έννοια να ξεπεραστούν παρόμοια προβλήματα που είχαν προκύψει και την περσινή χρονιά, ώστε να υλοποιηθεί έγκαιρα και απρόσκοπτα το πρόγραμμα δακοκτονίας και να διενεργηθούν έγκαιροι ψεκασμοί για να μην κινδυνεύσει η παραγωγή.

Η περιφερειακή Αρχή προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την εξεύρεση υποψήφιου αναδόχου και ήδη, αυθημερόν, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόσκληση σε 2η διαπραγμάτευση για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2020 για τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Αρκαδικού.

“Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με εξαιρετικά μειωμένη σοδειά και εκτεταμένες ζημιές από δάκο. Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες με πράξεις προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ανάγκες και τα εισοδήματά τους” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαλτέζος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top